Marc's Fietssite

2015

Neen, geen  10.000 km dit jaar zoals de afgelopen jaren!  Daarvoor heb ik teveel op de sukkel geweest.  Uiteindelijk ben ik terug op de fiets geraakt, maar de vorm was zo bedroevend dat het niet echt leuk was.  Na de inactiviteit was mijn linker been, mijn musculus quadriceps serieus dun geworden.  Mijn tochtjes waren kort , en niet echt snel.  Er zat gewoon geen kracht in de benen. 

Uiteindelijk ben ik uitgekomen op 6759 km.  Helaas belooft het nieuwe jaar niet echt beter te worden!

 

Frustrerend

Na bijna  5 maand gesukkel eindelijk eens fietsen gelijk "nen echte" , met klikpedalen en helm.  Helaas viel dit zoals verwacht dik tegen!  Plat ging het al niet echt goed, bergop was het helemaal niks!  Totaal geen kracht in de benen.  Daar waar ik einde april vlot naar boven ging , was het nu kruipen op een heel klein verzetje.

Nu, ik had niets anders verwacht, maar de confrontatie was toch zwaar.  Einde april, nadat ik van Spanje terugkwam waren de benen echt goed.  Dat niveau is nu wel heel ver weg en er gaat veel zweet moeten vloeien om daar in de buurt te komen.

Voorlopig lukt het met mijn knie.  Na een spuitje in de knie, een ontstekingsremmer, is het veel beter.  Aan de grond van de zaak doet het niet, de knie is zwaar kapot , maar nu kan ik toch min of meer normaal functioneren.  Helaas is de werking maar beperkt in tijd van dat spuitje en herhalen kan ook niet eindeloos!  Afwachten dus, maar ondertussen probeer ik toch wat te fietsen en we zien wel waar we komen!

Revalidatie

Nee, dit had ik niet verwacht!  Wat wel, dat weet ik eigenlijk niet, maar dit niet!

Bijna  3 weken na de operatie is mijn knie nog heel dik met vocht in.  De pijn is nog niet veel weggeweest!  Stappen gaat heel moeizaam, plooien idem dito.  Ondertussen al enkele pogingen gedaan om bij de kine op de hometrainer te zitten, maar helaas zonder succes.  Ik krijg gewoon de pedalen niet rond.

Nee, dit had ik nu niet verwacht! Maar het is zo, ik zal nog wat meer geduld moeten hebben.  Voor de  3-daagse met de fietsclub heb ik al een optie genomen op de volgwagen.  Tegen als het zover is zal ik wel kunnen fietsen, maar misschien niet de volle afstand en ik wel ze niet tot last zijn!  Ik zal dan ook  3 maand stilgelegen hebben!

'Zal voor volgend jaar zijn denk ik!

Knie

Morgen 1 juli mag ik naar het ziekenhuis voor een arthroscopie.  Probleem met het kraakbeen en de meniscus.  En dan kan het herstel beginnen.  Echt fietsen zal er dit seizoen niet meer bijzijn vrees ik.  Ik lig al  2 maanden stil en voor ik terug deftig mag/kan fietsen , dat zal nog even duren!

Niet leuk, maar het is gelijk het is !

En dan ??

Teruggekomen van Spanje , zondag rit met de club en dan knieproblemen!  Knie is na  4 weken nog steeds gezwollen.  Meniscus is de eerste diagnose, maar verder is het wachten op de scanner!

Dus voorlopig geen deftig fietsen, ik begin redelijk jaloers te worden als ik een groepje op de racefiets zie passeren!

Wordt vervolgd !!!

Calpe

Het blijft toch leuk fietsen in Calpe en omgeving.  Aangenaam weer, goede wegen, mooie ritten!  En we hebben goed gefietst ! 

Met momenten waren we met  12 man.  Na afloop had ik een goede  900 km en bijna 14.000 hoogtemeters.  En dat voor een niet-klimmer!  Het helpt toch wel dat omhoog fietsen!  Op het einde van de periode ging het toch beter.  De vermoeidheid zat wel in de benen, en een rasklimmer zal ik nooit zijn, maar toch kon ik op de grote weg naar Benissa tegen een hoger tempo mee met een groep jongere en lichtere fietsers.  Overschot had ik wel niet echt !

 

Om mij toch even echt "klimmer" te voelen de rots van Calpe gaan beklimmen.  Na de de tunnel is het echt klimmen en klauteren, geen meter die egaal of vlak meer is.  Maar boven op 332 m hoogte is het zicht wel indrukwekkend en voelde ik me even " klimmer" !

                                  

Openingsrit WTC Relst

1 maart 2015 : Het nieuwe fietsseizoen van WTC Relst is op gang geschoten!  Met een kleine  70 man en vrouw een gezamelijke rit van 63 km.  Vanaf volgende week rijden we terug in onze  3 groepen.

 

Winter

Nee, het is inderdaad niet de koudste winter, de temperaturen zijn normaal.  MAAR, hij is wel strontnat!  In januari viel er 25 van de 31 dagen neerslag.  Eveneens 11 keer was er nachtvorst, vaak met gladde wegen.  Vorst en nattigheid gaat niet echt goed samen!  En de zon? Weinig gezien deze maand!

Gelukkig is er dan nog de Tacx om binnen te rijden.  Om de tijd nuttig te besteden ben ik een tijd geleden begonnen met krachttraining.  Trainen met hele zware weerstand en trage cadans (40-60).  Dit zou goed zijn om meer kracht in de benen te krijgen.  Zo gezegd , zo gedaan dus.  In het begin veel last van pijnlijke en zware benen.

De zin om buiten te rijden wordt alsmaar groter.  Gelukkig kunnen we aftellen naar einde februari wanneer we naar Calpe gaan.  Ginder is het een pak beter als hier.  Zelfs de slechtste dag ginder is beter dan onze beste, en soms zijn er zelfs uitschieters met bijna zomers waardes!  Hopelijk kunnen we er terug , net als vorig jaar, onze korte broek boven halen!

Foto Februari 2014.

Weer : METEO CALPE

Velofollies

Het is altijd leuk de fietsbeurs in Kortrijk, snuisteren tussen al de nieuwe fietsen en fietsgerief.  Zo ook dit jaar waar we ANDREA TAFI mochten ontmoeten.  Tafi Cycling Wear levert de kledij voor onze club, WTC Relst.

Op de foto samen met : Ronny, Bob, Andrea Tafi, Guy, Marc

Nieuw jaar

Een nieuw jaar en toch wel wat verandering!

Vanaf nieuwjaar ga ik minder en andere dagen werken!  Vooral dat laatste is goed.

Voordien werkte ik tot vrijdagmorgen.  Dan stopte ik 's morgen na  7 of  5 nachten.

Zaterdag was ik geen mens, zondag niet echt beter.

Nu ga ik enkele dagen vroeger stoppen!!  Ik kijk er al naar uit om terug aan toertochten te kunnen deelnemen op zaterdag.  Dit had ik de laatste jaren niet meer gedaan.  Na een reeks nachten weet je lichaam niet zo direct wat het nu is, dag of nacht!!  Ik heb al eens op de agenda van de toertochten gekeken.  Het voorjaar, de kasseiritten , die zeggen me niet veel.  Dan liever de klimritten in de ardennen.  Het is wel stevig afzien in mijn geval.

 Verder in februari en april naar mijn geliefde Calpe om te gaan fietsen.

En qua club? Dat zal maar om de  14 dagen kunnen, maar wel uitgeslapen nu! Ne mens kan niet alles hebben zeker?